Ege HaberleriGündemİzmir HaberleriYerel Haberler

Kuaförler Salı günü mü kapalı olacak? İzmir’in bu ilçesi için açıklama yapıldı!

İzmir’de yaşayan binlerce kişi kuaför, berber gibi işletmelere sıklıkla gidiyorlar. Bu nedenle işletmeler ile ilgili olarak alınan kararlar vatandaşları yakından ilgilendiriyor. İzmir’in bir ilçesinde işletmelerin hangi gün kapalı olacağına ilişkin alınan son kararı belediye açıkladı.

İzmir Karşıyaka Belediyesi kuaför, berber, güzellik salonu gibi işletmelerin hangi gün kapalı olacağı konusunda açıklamada bulunmuştu. Belediye açıklamasında berberlerin pazar günleri, kuaför ve güzellik salonlarının ise Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında salı günü, diğer aylarda pazar günü kapalı olması gerektiğine dair karar verildiğini bildirmişti. Konu ile ilgili yeni bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, söz konusu karar için sürenin uzatıldığına yer verildi.


Kararda şu ifadeler yer aldı:

01/10/2022 tarihi itibariyle İlçemiz sınırlarında faaliyet gösteren berberlerin pazar günleri, kuaför ve güzellik salonlarının ise Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında salı günü, diğer aylarda pazar günü kapalı olması gerektiğine dair karar, Bakanlık Oluru ile 01/01/2023’e kadar uzatılmıştır.