Sağlık

Kulakta çınlama ve kulakta uğultu sesi hissedenler dikkat: Sebebi bu olabilir!

Dünya genelinde milyonlarca kişi corona virüsüne yakalandı. Corona virüsü mutasyonları ile ilgili olarak ise önemli bilgilendirmelerde bulunuldu. Son olarak Prof. Dr. Vefik Arıca, işitme kayıpları, kulakta çınlama, kulakta uğultu sesi gibi belirtilerin Hint varyantına özel olduğunu açıkladı.

Corona virüsü salgınında yeni gelişmeler yaşanıyor. Çeşitli mutasyonlara uğrayan virüs ile ilgili olarak Prof. Dr. Vefik Arıca önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Hint varyantının 50’den fazla ülkede tespit edildiğini söyleyen Prof. Dr. Vefik Arıca, “Türkiye’de de en son 28 Nisan 2021’deki Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu toplantısı sonrası yapılan açıklamalarda 5 kişide Hint mutasyonu saptandığı ancak gerekli önlemlerin hemen alındığı ifade edilmesine rağmen yaklaşık 1 aydır Hint mutasyonunun Türkiye’de çok fazla artmadı. Ancak yine de tedbirleri elden bırakmamak gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

Hint varyantlı corona virüsü mutasyonu ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Arıca, “Ateş, öksürük, kanlı kusma, karın ağrısı, mide bulantısı, eklem ağrısı ve de Hint varyantına özel işitme kayıpları, kulakta çınlama, kulakta uğultu sesi belirtileri arasındadır. Covid-19 pozitif iseniz ve kulak ile ilgili şikayetleriniz var ise muhtemelen Hint varyantlı bir mutasyon olabilir.”dedi.

Yapılan açıklamalarda corona virüsü salgınında mücadelenin en güçlü kolunun aşılama olduğu bildirildi.

Dünyada kaç vaka var?

Dünya genelinde corona virüsü verilerinin derlendiği wordometers’a göre, pozitif tespit edilenlerin sayısı 171 milyon 520 bin 500 olarak kaydedildi. Corona virüsü yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı ise 3 milyon 566 bin 430’a yükseldi.