Ekonomi

Kulislerden bilgi geldi: Asgari ücretli çalışana verilecek maaş ortaya çıktı, patronlar çok sevinecek!

Ekim ayının ortalarında yine en çok konuşulan konu asgari ücret oldu. Geçim derdi yaşayan milyonlarca vatandaş için zam haber geldi. Kulislerden gelen bilgilere göre, hem patronların hem de çalışanların mutlu olması için hükümet değerlendirmeler yapıyor.

Asgari ücret her sene asgari ücret komisyonunun gerçekleştirdiği toplantılar sonucunda belirleniyor. Bu sene asgari ücretin ne kadar olacağı ile ilgili ise yeni bilgiler gelmeye başladı. www.kocaelidenge.com’un haberine göre, vatandaşlara 3 bin 500 TL maaş müjdesi verilecek.

Ocak ayında 3 bin 500 TL maaş

Bazı basın organları asgari ücretin 4 bin TL olarak belirleneceğini iddia etse de işverenlerin bu ücreti ödemesi zor görünüyor. Ancak 3 bin 500 TL asgari ücret hem işvereni zorlamayacak hem de çalışanı mutlu edecek bir rakam gibi görülüyor.

Öte yandan asgari ücret ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, önümüzdeki dönem asgari ücret görüşmelerinin başlayacağını ve bu görüşmenin bütün sosyal alanları düzenleyeceğini duyurmuştu.

Yine de henüz konu hakkında kesin bir açıklama yapılmış değil. Kesin açıklama Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları sonunda yani Aralık ayında yapılacak.