Ekonomi

Kullanılmış bir arabayı satın alacak olanlar: Buna bakmadan sakın almayın!

Sıfır arabalardaki yüksek fiyatlar nedeniyle bu sene ikinci el arabalara talep arttı. İkinci el araba almak isteyen vatandaşlar, araç satın alırken dikkat edilmesi gerekenleri internet sayfalarında araştırıyorlar. Bu yıl araba satın almak isteyen vatandaşların bakması gereken özellikler listelendi.

Yaz aylarında ikinci el araba satın almak isteyen vatandaşlar dikkat edilmesi gerekenler araştırıyor. İkinci el araba satın almak isteyenlerin, satın alacakları aracın fiziki durumunu öğrenmesi en önemli detaylardan biridir. Bu nedenle vatandaşların yazılı ve kaşeli bir rapor halinde tüketiciye sunan ekspertiz firmalarından aracımızın durumu hakkında bilgi almaları tavsiye ediliyor.

Hasar sorgulayın

Araba satın alırken en önemli detaylardan bir tanesi de hasar sorgulama yapmaktır. Bunun için plaka veya şasi no üzerinden sorgulama yapabilirsiniz.

Lastiklerini kontrol edin

Araç lastiklerinin ömrü 5 yıl olarak belirtiliyor. Eski araç lastikleri araç sahibini maddi ve manevi zarara uğratabilir. Bu nedenle araç lastiklerinin araca uygun ve yeni olması tavsiye ediliyor.

Kilometresine bakın

İkinci el arabaların değeri çoğu zaman kilometresine göre belirlenir. Bu nedenle araç satın alırken kilometresine dikkat etmek gerekiyor.

Satıcıyı tanıyın

Son olarak dolandırıcılara karşı satıcıyı tanımak gerekiyor. Araç satın alacak vatandaşlar aracın kendisine kadarki ruhsat sahipliği sayısını plaka üzerinden öğrenebilirler.