Personel Alımı

Kültür ve Turizm Bakanlığı duyurdu: 30 yeni personel alınacak! Başvurular o tarihte başlayacak, tam 10 ilde istihdam sağlanacak…

Geçtiğimiz gün yeni bir personel alımı ilanı yayınlamış olan Kültür ve Turizm Bakanlığı, 10 farklı ilde istihdam edilmek üzere, 30 yeni restoratör alacağını duyurdu. İlanı 27 Temmuz 2022 tarihinde Resmi Gazete aracılığıyla yayınlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı, personellerin sözleşmeli olarak 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B fıkrası kapsamında istihdam edileceğini açıkladı. Adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanı istemeyen Kültür ve Turizm Bakanlığı, alımların mesleki uygulama sınavı ile gerçekleşeceğini duyurdu.

BAŞVURULAR 21 AĞUSTOS’A KADAR DEVAM EDECEK

Yeni alacağı 30 personel için başvuru ilanını 10 Ağustos 2022 tarihi itibariyle aktif hale getirecek olan Kültür ve Turizm Bakanlığı, kendi sitesinin kariyer adresi üzerinden başvuruları 21 Ağustos 2022 tarihine kadar kabul edecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, işe alacağı personellerin 2’sini Ankara’da; 3’ünü Antalya’da; 3’ünü Bursa’da; 3’ünü Diyarbakır’da; 4’ünü Erzurum’da; 2’sini Gaziantep’te; 3’ünü İstanbul’da; 4’ünü İzmir’de; 3’ünü Nevşehir’de; 3’ünü ise Trabzon’da çalıştıracak.

KPSS PUANI İSTMEYECEK

Genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesindeki nitelikler arayacak olan Kültür ve Turizm Bakanlığı, “Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım, Mimari Restorasyon, Restorasyon ve Konservasyon, Rölöve-Restorasyon, Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümlerinden” mezun olan adayların başvurularını değerlendirecek. Genel şartlara ek olarak özel şartlar da talep eden Kültür ve Turizm Bakanlığı; arazi ve şantiyede çalışmaya engel bir sağlık durumu bulunmayan, koruma ve onarım alanında deneyimi olan ve 30 gün restoratör olarak çalışan veya KVMGM izni ile gerçekleştirilen en az 2 arkeolojik kazıya katılan adayların başvurularını kabul edecek. Adayları başvurularının ardından mesleki uygulama sınavına tabi tutacak olan Kültür ve Turizm Bakanlığı, KPSS puan şartını ise, bu iş ilanı için aramayacak.