Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara sosyal yardım yapılacak mı? Herkese ödeme mi yapılacak?

Kurban Bayramı yaklaşırken, vatandaşlar için yeni bir açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal yardım duyurusunda bulundu. Destek için başvuruların e-Devlet üzerinden Haziran ayının 3. haftasından itibaren başlayacağı bildirildi.

Bu yıl sosyal yardım konusu vatandaşlar tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son açıklamalar ile sosyal yardımlar için 15 milyar liralık yeni bir paketin devreye alındığını bildirmişti.

Bu kapsamda yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Sosyal yardımlar konusunda müjde vermek istiyorum. Bu yıl Sosyal Yardım bütçemizi ek programlarla güçlendiriyoruz. Bu kapsamda aile desteği ile ekonomik anlamda dezavantajlı ailelere yönelik 15 milyar liralık yeni paketi devreye alıyoruz. Bu destek paketi Haziran ayının 3. haftasından itibaren e-Devlet vasıta ile başvurulabilir hale gelecek. Bir yıl boyunca sürecek ödemelerin ilki de Kurban Bayramı öncesi yapılacaktır. Son bir yılda sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının yardımlarından faydalanmış olan aileler herhangi bir başvuruya gerek kalmaksızın çocuklarını okullara kaydettirecektir. Anaokulu, anasınıfı yardım programının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

1100 TL’lik yardım devam ediyor mu?

Pandemi döneminde vatandaşlara verilen Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu artık yapılamıyor. Bu kapsamda e-Devlet sistemi üzerinden yapılan açıklamada, “Bu hizmet yeni başvurulara kapatılmıştır. Sosyal yardım başvurularınızı Bakanlığımızın e-Devlet üzerinden sunmuş olduğu “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” ile gerçekleştirebilirsiniz.” İfadeleri kullanıldı.

Exit mobile version