Kurban Bayramı tatili, emekli maaş zammı, asgari ücret ile ilgili flaş gelişme: Bugün…

9 Temmuz’da başlayacak Kurban Bayramı tatilin uzayıp uzamayacağı, asgari ücrete uygulanacak zam oranı, Bağ-Kur ve SGK emeklilerinin maaş zammı son günlerin en merak edilen konuları arasında yer alıyor. Ancak gelen son bilgilere göre, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak Kabine Toplantısı’nda tüm bu konular masaya yatırılacak.

Hafta hareketli başlıyor. TV100’ün haberine göre; Bugün saat 14.00’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Kabine Toplantısı yapılacak. Toplantıda son günlerin en çok konuşulan konuları masaya yatırılacak.

Kurban Bayramı tatili

Bu yıl Kurban Bayramı 9 Temmuz’da başlayacak ve 12 Temmuz 2022 Salı gününde ise sonlanacak. Kurban Bayramı tatilinin uzatılmasına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak turizm sezonu nedeniyle bayram tatili uzayabilir. Kabinede bu konunun da yer alması bekleniyor.

Emekli maaş zammı

Milyonlarca emekli maaşlarına yapılacak zam oranını merak ediyor. Emekli maaş zamları 6 aylık enflasyon oranına göre belirleniyor.

Asgari ücret

Enflasyon nedeniyle asgari ücretlinin zor durumda kalmaması için Temmuz ayında zam bekleniyor. Ancak zam miktarının ne kadar olacağı ile ilgili kesin bir bilgi yok. Bugün yapılacak toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in brifing vermesi planlanıyor.

Exit mobile version