Gündem

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Kritik saat belli oldu!

Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağını vatandaşlar merakla beklerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı. Koronavirüs ile mücadele kapsamında virüsün yayılmasını engellemek amacıyla yapılan aşılama ile ilgili Kurban Bayramı tatiline kadar bir dizi konunun daha konuşılacağı toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın millete sesleniş konuşmasının yapılacağı öğrenildi.

YERLİ AŞI ÇALIŞMALARI

İki haftada bir yapılan Kabine toplantısı, Kurban Bayramı nedeniyle bir hafta öne çekildi. Bugün 17.10’da toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bayram tatili süresi ve koronavirüs verileriyle birlikte aşılama ele alınıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sunum yaptığı toplantıda, ülke genelinde aşı programında gelinen nokta, Kovid-19 verileri ve yerli aşı çalışmaları değerlendiriliyor.

MİLLETE SESLENİŞ KONUŞMASI YAPILACAK

Kurban Bayramı tatili süresi ve turizm sezonuna ilişkin değerlendirmelerin de yapılması beklenen toplantıda, ekonomideki gelişmeler ile güvenlik ve dış politikaya ilişkin konular da görüşülüyor.

Geçtiğimiz Cuma namaz sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, bayram tatili için “9-10 günlük bir süre konuşuluyor. Son durumu millete seslenişte açıklayacağım.” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, toplantının ardından yapacağı millete sesleniş konuşmasında, bayram tatili süresini açıklaması bekleniyor.