Kurban Bayramı’nda dışarı çıkmayı düşünenler dikkat: Duyuruldu!

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlar plan yapmaya başladı. Özellikle iş hayatı nedeniyle dışarı çıkmayanlar bayramda gezmek için gün sayıyorlar. Ancak Kurban Bayramı süresince dışarı çıkma planı yapanlara üzücü haber geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Kurban Bayramı’nın ilk günü yurdun tamamı sıcak havanın etkisinde olacak.

MGM bayram günlerinde havanın nasıl olacağına ilişkin son değerlendirmelerini paylaştı. Kurum tarafından yapılan değerlendirmelere göre, 19 Temmuz 2021 Pazartesi yani Arife Günü ve 20 Temmuz 2021 Salı yani Kurban Bayramı sıcak hava etkisini hissettirecek.

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da sıcaklıklar 43 dereceyi görecek. Marmara’da bayramın birinci günü sıcaklık 24 derece ile 33 derece arasında değişecek.

Bayramın son günü Marmara’da yağış beklenmiyor

Bayramın ikinci ve üçüncü günü ise bazı bölgelerde yağış görülecek. Bayramın son gününde Karadeniz’in tamamı ve Akdeniz’in geniş kısmı yağışlı olacak. Ancak bayramın ikinci günü yağış beklenen Marmara’da son gün yağışların etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Exit mobile version