Küresel piyasalara yön verecek Fed toplantısı ne zaman yapılacak? Fed’in faiz kararı ne olacak?

Geçtiğimiz yıldan beri faiz artırımına gitme planı üzerinde çalışan Fed, enflasyonu düşürmek için çalışmalara başlamıştı. Ancak Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonucu enflasyondaki yükselme tehlikesi, Fed toplantısına bir aciliyet kazandırdı. Peki yapılacak toplantı sonrası yeni faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed’in, küresel piyasalara da yön verecek faiz kararı ne olur? Detaylar haberimizin devamında…

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD Temsilciler Meclisi’nin Finansal Hizmetler Komitesi’ne yaptığı konuşmada “Bu tür bir zorlukla uzun zamandır karşılaşmadık. Ancak tarihte neler olduğunu biliyoruz ve yapmamız gerekeni yapacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca ABD’deki yüksek enflasyonu, Ukrayna’daki savaşın oluşturduğu yeni riskler karşısında değerlendirerek, Fed’in Mart’ta yapılacak toplantısında faiz oranlarını “dikkatlice” yükseltmeye başlayacağını, ancak enflasyonun beklenen süre içerisinde düşmemesi durumunda daha agresif hamlelerde bulunmaya hazır olacağını açıklamıştı.

Fed’in Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak?

Fed faiz toplantılarının ilki dün gerçekleşti, ikincisi ise bugün gerçekleşiyor. Fed faiz kararının 16 Mart saat 21.00 itibari ile açıklanması bekleniyor.

Faiz Kararı Ne Olur?

Reuters’in haberine göre, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bugünkü toplantıda salgın döneminde başlattığı ekstra esnek para politikasını sonlandırması ve yüksek seyreden enflasyona karşı mücadelesini artırarak yılın ilk faiz artırımına gitmesi bekleniyor.

Exit mobile version