Denizli Haberleri

Kuruyemiş fabrikasında patlama: Ölü ve yaralılar var!

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bulunan bir kuruyemiş fabrikasında patlama meydana geldi. İki işçinin öldüğü patlamada 3 işçi de yaralandı.

Patlama dün saat 18.15 sıralarında Pamukkale ilçesindeki Kale Mahallesi 19 Mayıs Caddesinde bulunan kuruyemiş ve kuru bakliyat fabrikasında meydana geldi. Patlama sonrası fabrikada başlayan yangın hızla büyüdü. Fabrika çalışanlarının ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerine intikal eden İtfaiye ekipleri hemen yangına müdahale etti. Ekipler yaklaşık 2 saat süren söndürme çalışmalarının ardından yangını kontrol altına almayı başardı.

YANARAK CAN VERDİLER

Patlamada yaralanan birisi kadın 3 işçi, çevre hastanelere sevk edildi. İçeride mahsur kaldığı bildirilen 2 işçi için de patlama alanında arama kurtarma çalışması başlatıldı. Yapılan aramalar sonunda kayıp olan iki işçi H.A. ve S.Y.’nin cansız bedenlerine ulaşıldı. İşçilerin cenazeleri, otopsi için morga kaldırıldı. Patlama ve yangını duyan fabrika çalışanları ile yakınları gözyaşlarına engel olamadı. Polis ekipleri, bölgede geniş güvenlik önlemleri alarak, işçi yakınlarının olay yerine geçmelerine izin vermedi.

KAÇAK GAZ İDDİASI

Patlamanın tüpten sızan gazdan meydana geldiği öne sürülürken, patlama sonrası çıkan yangında, fabrikanın bir bölümü tamamen kullanılamaz hale geldi. İki işçinin yaşamını yitirdiği ve büyük maddi hasarın oluştuğu patlamayla ilgili emniyet birimleri geniş çaplı soruşturma başlattı.