Kütahya’da HES kodu kararı! O alanlarda artık zorunlu

Koronavirüsle mücadele devam ederken, tedbirsizlikler vaka sayılarının artmasına neden oldu. Kütahya’da salgının yayılımını engellemek adına yeni bir karar alındı. Alınan karara göre tedbirler kapsamında semt pazarlarına girişlerde HES kodu sorulmaya başlandı. Pazara girmek isteyen vatandaşların kimisinin HES kodlarını bir kağıda yazdığı, kimisinin de kimliklerinin arkasına yapıştırdığı görüldü.

Kentte alınan ek tedbirler kapsamında bugün itibarıyla tüm pazar yerlerinde ‘HES Kodu’ uygulaması başlatılırken, Zabıta Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen özel güvenlik görevlileri pazar yeri girişlerinde; ‘HES Kodu’ sorgulaması yaptı. Girişlerde yapılan sorgulamalarda vatandaşlar HES kodunu yazdıkları kağıtları görevlilere gösterdiler. Pazar girişlerinde HES Kodu olmayan vatandaşlara da görevliler yardımcı oldu. HES uygulaması telefonunda yüklü olmayan yaşlı vatandaşların HES kodu, görevliler tarafından alındı.

Sosyal mesafeye dikkat edilirken sorgulama sırasında kimi vatandaşların da HES kodunu özenle nüfus cüzdanlarının üzerine yapıştırdıkları görüldü. HES kodunu kimlik kartının üzerine yapıştıran Durali Yüksel, bulduğu yöntemle herkesi gülümsetti. Yüksel, “Bu daha kolay oluyor. Giriş ve çıkışlarda zaman kaybı olmuyor. Özellikle pandemi döneminde çok bize rahatlık sağlıyor. Güzel bir” dedi.

VATANDAŞLAR UYGULAMADAN MEMNUN

HES kodu sorgulanmasından çok memnun olduğunu söyleyen Halil Yüksel, “Bugün pazar yerine girince HES kodu uygulamasıyla karşılaştık. Açıkçası memnun olduk. Bizim sağlığımız için yapılan bir şey. Yetkililere teşekkür ederiz” diye konuştu. Esnaf İbrahim Göde, HES kodu uygulaması kendileri içinde çok önemli olduğunu belirterek, “Bizlerin de ailemiz, çocuğumuz var. Riskli insanların tespit edilerek pazara sokulmaması güzel bir uygulama” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs aşısıyla ilgili önemli açıklama! Aşı da HES kodu gibi zorunlu mu olacak?

Koronavirüsle mücadele devam ederken, tedbirsizlik vaka sayılarının artışına neden oldu. Salgın yayılmayı sürdürürken aşıyla ilgili gelişmeler de yaşanıyor. Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, yakın zamanda uygulanması beklenen koronavirüs aşısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Adliyelerde flaş koronavirüs kararı! HES kodu zorunlu oldu

Türkiye genelinde koronavirüs vakalarının artmasından ardından ek tedbirler alınmaya devam ediyor. Bu kapsamda adliyelere ve istinaf mahkemelerine HES koduyla giriş yapılması zorunlu oldu.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Exit mobile version