Kütahya’da korkutan orman yangını: Çok sayıda ekip müdahale ediyor!

Kütahya’nın Emet ilçesinde orman yangını çıktı. Dün akşam saatlerinde başlayan yangına müdahale ediliyor. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Çalışmalara 26 helikopter, 9 uçak, 78 arazöz, 8 dozer ve 485 personel katıldı. Yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Alınan bilgilere göre, Küreci ile Samrık köyleri arasındaki ormanlık alanda dün akşam saatlerinde yangın başladı. Dün çıkan yangına gece boyunca karadan ve havadan yoğun şekilde müdahale edildi.

Karadan yürütülen çalışmalara, havanın kararmasıyla gece görüşlü 2 helikopterin desteğiyle devam edildi. Sabahın ilk ışıklarıyla da 26 helikopter, 9 uçak, 78 arazöz, 8 dozer ve 485 personel ile yangını kontrol altına alma çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor.

VALİDEN AÇIKLAMA

Yerleşim yerlerine yakın bölgenin kontrol altına alındığını, yangının 200 hektarlık alanda devam ettiğini açıklayan Vali Ali Çelik, “İlk andan itibaren Devletimizin tüm imkanlarıyla seferber olduk. 2 gece görüşlü helikopter, 58 arazöz, 12 su ikmal aracı, 15 itfaiye, 6 dozer, 650 personelle yangınla mücadelemize devam ediyoruz” dedi.

Exit mobile version