Kütahya’da PCR Testi Vermeyen Öğretmenlere Para Cezası Uygulanacak

Pandemi döneminde yaşanan kaybın telafisi için alınan kararlar doğrultusunda okullar 6 Eylül’de öğrencilere kapılarını açmış ve salgın kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda aşılamaya teşvik için okullarda tam doz aşılarını olmayan öğretmen ve okul çalışanlarına haftada 2 kez PCR testi zorunluluğu getirilmişti. Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü aşıya teşvik kapsamında aldığı kararla gündem oldu. Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü  aşı olmayan ve zorunlu PCR testi yaptırmayan öğretmenlere para cezası uygulama kararı aldı.

PCR Testi Yaptırmayan Öğretmenlere Tutanak Tutulacak

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü aşı olmamış ve zorunlu PCR testi yaptırmayan öğretmenlere para cezası uygulama kararı aldı. Tüm okullara gönderilen bildiride Pazar ve Çarşamba günlerinde 2 kez zorunlu olan PCR testini vermeyen öğretmenlerin kayıtlarının tutulması, zorunlu PCR testini yaptırmamış  öğretmenlere tutanak tutulması, öğretmenlerin ve okul personellerinin aşı durumları, PCR testi bilgilerinin oku idaresi tarafından kayıt altına alınarak DYS üzerinden il milli eğitim müdürlüğüne gönderilmesi zorunluluğu  belirtildi.

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından alınan kararlar doğrultusunda tüm okullara gönderilen resmi yazıda , il Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı yeni karar gereğince, karara uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince idari para cezasına çarptırılacağı bildirildi.

Exit mobile version