Kutusuna en az 18 TL ödenecek: Sigara içenler dikkat!

Bu sene pek çok ürüne zam geldi. Bu nedenle sigara fiyatlarına yeni zam yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Dağıtım şirketlerinden gelen son bilgilere göre ise sigaraya yüzde 20 ile 22 arasında zam bekleniyor. Eğer söz konusu zam hayata geçirilirse bir kutu sigara için en az 18 TL ödenecek.

Sigara içen vatandaşlar 2022 yılında sigara fiyatlarına zam uygulanıp uygulanmayacağını merak ediyorlar. Dağıtım şirketlerinin sigaraya yüzde 20 ile 22 arasında zam beklediği öğrenildi. Eğer söz konusu zam hayata geçerse, kur farkı ile beraber en düşük sigara fiyatı 18 liraya, marlboro, parlement gurubu 22 TL’ye yükselecek.

Vergi kararı sona eriyor

Öte yandan 2021 yılı Haziran-Aralık döneminde alkollü içki ve sigaranın asgari maktu ve maktu vergi tutarları, yasalarda yer alan enflasyon kadar artış hükmünden muaf tutuldu. Bu kapsamda Resmi Gazete’de yayımlanan kararda “6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 12 nci maddesinin (3) numaralı fıkrası hükmü, aynı Kanuna ekli (III) sayılı listenin (A) cetvelinde yer alan malların asgari maktu vergi tutarları ile (B) cetvelinde yer alan malların asgari maktu ve maktu vergi tutarları hakkında, 2021 yılı Temmuz- Aralık dönemi için uygulanmaz” denilmişti. Söz konusu kararda da sürenin sonuna geliniyor.

Ancak şuan için yapılmış bir zam henüz mevcut değil

Exit mobile version