Kuvvetli yağış uyarısı: Saat verildi! Bu illerde yaşayanlar mecbur olmadıkça çıkmasın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumu açıklaması yapıldı. Hafta sonu dolayısıyla planı olan vatandaşlar tarafından ‘Bugün hava nasıl olacak?’ sorusunun cevabı merak ediliyor. Meteoroloji, sağanak yağış uyarısında bulundu. Ege Bölgesi’nde öğle saatlerinden sonra Afyonkarahisar çevrelerinde sağanak yağış bekleniyor. Öte yandan yurdun birçok kesiminde de kuvvetli yağışa karşı tedbirli olunması istendi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların. Marmara’nın kuzeyi, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz’in doğusu ile Çankırı, Ardahan, Kars, Artvin çevreleri ve Erzurum’un kuzeydoğusunda yerel olmak üzere kuvvetli, Kırklareli’nin kuzey kesimlerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli tedbirli olunması gerekmektedir.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Afyonkarahisar çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AFYONKARAHİSAR °C, 28°C
Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR °C, 31°C
Parçalı ve az bulutlu

MANİSA °C, 33°C
Parçalı ve az bulutlu

MUĞLA °C, 33°C
Parçalı ve az bulutlu

ŞİDDETLİ OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Marmara, Batı Akdeniz’in iç kesimleri Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Çorum ve Afyonkarahisar çevreleri ile Van’ın doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara’nın kuzeyi, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz’in doğusu ile Çankırı, Ardahan, Kars, Artvin çevreleri ve Erzurum’un kuzeydoğusunda yerel olmak üzere kuvvetli, Kırklareli’nin kuzey kesimlerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Exit mobile version