Ekonomi

Kuyumcularda artık bu altınları görmeyeceksiniz: Yasak geliyor

Sahte altınların artık kuyumcu tezgahlarından kaldırılacağını ifade eden Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Hüseyin Çavuşçulu, “Hırsızları yanıltmaya dair kuyumcu dükkanlarının raflarını süsleyen altınlara yasak geliyor.” şeklinde konuştu.

Değerli eşyalarını kuyumcuya emanet veren tüketicilerin tezgahlardaki sahte altınlara aldandıklarını belirtmesi üzerine yeni bir karar verildi. Bununla birlikte her isteyenin kuyumcu olamayacağı ve bazı şartlara bağlanacağı yeni dönem 31 Aralık 2021’de başlayacak.

Soyguncuları yanıltmak için koyulan sahte altınlara yasak

Kuyumcu dükkanlarında soygunlarda hırsızları yanıltmaya yönelik raflarda bulundurulan (sahte/imitasyon) altınlar artık kaldırılacak ve kuyumculardan yetki belgesi talep edilecek.

Artık kuyumculardan yetki belgesi istenecek

Çavuşculu, konuyla ilgili “Hırsızları yanıltmaya yönelik kuyumcu dükkanlarının raflarını süsleyen sahte altınlara yasak geliyor. Son zamanlarda bir kuyumcunun emanet bırakılan eşyalarla birlikte kaçmasıyla kuyumculardan hem sahte altın raflardan toplanacak hem de yetki belgesi istenecek.” ifadelerini kullandı.

“Kuyumcularda yalnızca değerli taşlar bulunacak”

Hazırlanmış olan yönetmelikle artık tezgahlardaki sahte altınların kalkmasıyla beraber herkesin gerçek sermayesi ile çalışacağının altını çizen Çavuşculu, “İç Ticaret Genel Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu yönetmelikte olduğu gibi kuyumcuda değerli ve kıymetli taşlar, gümüş, platin, altın gibi kıymetli madenlerin dışında herhangi bir şey bulundurulmayacak. Çünkü bu yapılan tüketiciyi yanıltılabiliyor.”