Ekonomi

Kuyumculardan devlete çağrı: Altın alımlarında taksit sayısı arttırılsın!

Geride bıraktığımız yılın son çeyreğinde doların 18 TL’ye kadar yükselmesi gram altının satış fiyatını da direkt olarak etkilemişti. Aralık ayının başında satışa sunulan gram altınlar, 1000 TL’nin üzerinde fiyatlar ile alıcı ile buluşturuluyordu. Yapılan piyasa müdahaleleri ve geliştirilen yeni ekonomik modellerden sonra bir gecede sert bir düşüş yaşayan gram altın, 600 TL seviyesine kadar gerilemişti.

Ocak ayında dalgalı seyrine devam etse de 700-800 TL bandından satışa sunulan gram altın, bir ayı aşkın süre önce Rusya ve Ukrayna ülkeleri arasında savaş durumunun ortaya çıkmasından sonra tekrar yükselişe geçti. 900 TL’yi geçen ve her gün yükselişini sürdüren gram altın, bu yıl düğünü olan çiftleri ve onların yakınlarını endişelendirmeye başladı. Konuya ilişkin yorumlarda bulunan kuyumcular, altın alımları ile ilgili olarak devlete çağrı da bulundular.

“Altına Talep Artacak, Fiyatlar Yükselecek!”

Altın fiyatları ile ilgili yorumlarda bulunan Kırşehirli Kuyumcu Ahmet Durukan, Hindistan’da düğün sezonunun açılması ile birlikte altına olan talebin artacağını ileri sürdü. Ahmet Durukan, bu talep artışının fiyatlara direkt olarak yansıyacağını ve gram altın başta olmak üzere diğer altın türlerinin de fahiş fiyatlara satılacağını iddia etti.

“Yatırımın Yönü Ons Altına Dönecek!”

Altına olan talebin her dönem yüksek olduğunu belirten Ahmet Durukan, özellikle global çerçevede yatırımcıların ons altına yatırım yapacaklarını iddia etti.

“Taksit Sayısı Arttırılsın!”

Hali hazırda yükselişte olan ve daha da yükseleceği iddia edilen altın fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulunmaya devam eden Kuyumcu Ahmet Durukan, yakında ülkemizde de düğün sezonunun başlayacağını ifade etti. Durukan hem çiftlerin hem de yakınlarının mağdur olmamaları için altın alımlarında taksit sayısının arttırılması adına devlete çağrıda bulundu.