Kuzey Kore balistik füze fırlattı!

Son dönemde sürekli fırlattığı balistik füzelerle gündeme gelen Kuzey Kore’den yeni bir hamle daha geldi. Güney Kore ve Japonya’nın doğruladığı açıklamaya göre; Kuzey Kore yine Japon Denizi yönünde 2 adet balistik füze denemesinde bulundu.

Balistik füzelerin fırlatılması; Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-Un’un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşme ihtimalinin üzerinde durulduğu dönemde gerçekleştirildi.

Gerilim artıyor

Kuzey Kore’nin yaptığı davranışlar özellikle komşu ülkeler Japonya ve Güney Kore tarafından çokça eleştiriliyor. Bölgede bulunan devletler Kuzey Kore’nin başına buyruk tavırlarından oldukça rahatsız. Ayrıca Kuzey Kore’nin nükleer silahlara da sahip olması bölgedeki tansiyonun giderek tırmanmasına sebep oluyor.

Ortak hava tatbikatı sonrası olaylar hızlandı

Geçtiğimiz günlerde ABD’nin bölgedeki müttefiki Güney Kore ile birlikte yaptığı ortak hava tatbikatı gerilimi daha da arttırmıştı. Söz konusu tatbikatta Güney Kore’ye ait FA 50 Savaş Uçağı, ABD’ye ait F16 Savaş Uçağı ve B1 Stratejik Bombardıman Uçağı kullanıldı. Kuzey Kore yapılan ortak tatbikattan hemen sonra 2 balistik füze fırlatmıştı. Kuzey Kore’nin bu hamlesi akıllara misilleme mi yapıyor sorularını getirmişti.

Provokatif eylemler

Son haftalarda Kuzey Kore’nin balistik füze denemelerini arttırmasının potansiyel düşmanlar üzerinde korku salmak ve caydırıcılık amaçlı yapıldığı düşünülüyor. Bölge ülkeler ise Kuzey Kore’nin tutumlarını provokatif olarak nitelendiriyor.

Exit mobile version