Kuzey Kore balistik füze fırlattı

Güney Kore, Kuzey Kore’nin iki adet kısa menzilli balistik füze fırlattığını duyurdu.

Güney Kore, çarşamba akşamı Kuzey Kore’nin deniz üzerinden iki adet kısa menzilli balistik füze fırlattığını doğruladı. Yapılan açıklamalara göre füzeler Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang yakınlarından fırlatıldı.

ABC’nin paylaştığı habere göre; çarşamba günü fırlatılan füzenin herhangi bir yerde zarara neden olmadığı açıklandı.

Misilleme mi yaptı?

Kuzey Kore’nin balistik füzeleri fırlatması, ABD’nin müttefikleriyle tatbikatlar için uzun menzilli bombardıman uçakları uçurmasından saatler sonra gerçekleşti. Kuzey Kore, ABD’ye misilleme mi yaptı sorusu akılları karıştırdı.

Gerilim tırmanıyor

Kuzey Kore’nin düzenli olarak balistik füze denemeleri yapması komşu ülkelerle arasındaki gerilimi tırmandırırken, ABD ile zaten kötü olan ilişkileri daha da geriyor.

Japonya dış politikasının değişme sebeplerinden biri de Kuzey Kore

Kuzey Kore’nin komşu ülkelerinden olan Japonya’da durumdan oldukça rahatsız. Bölgede yaşanan son gelişmelerden sonra Japonya’nın savunma bütçesini rekor düzeyde arttırdığı bilinirken, Japonya’nın uzun zamandır uyguladığı pasifist anlayıştan da yavaş yavaş vazgeçtiği anlaşılıyor. Kuzey Kore’nin Tokyo’yu ya da bir başka Japon şehrini nükleer silahla vurma kapasitesi olduğundan dolayı bölgedeki diğer ülkeler gibi Japonya da tedirgin.

Kaynak: ABC news

Exit mobile version