Kuzey Kore Gözdağı Verdi! Güney Kore Ordusunu İmha Edecek Nükleer Silah Tehdidi

Kuzey Kore İşçi Partisi Merkez Komitesi Direktör Yardımcısı Kim Yo Jong açıklamada bulundu Güney Kore’den gelecek herhangi bir saldırı ihtimaline karşılık altta kalmayacaklarını ve gerekirse nükleer silah kullanacaklarını belirten Kim Yo Jong böyle bir şey olursa Güney Kore askerlerini imha edecek kadar nükleer güce sahip olduklarını da sözlerine ekledi. Güney Kore’nin büyük bir hata içerisinde olduğunu yapılan açıklamanın büyük ve geri dönüşü olmayan sonuçlarının olacağına dikkat çeken Kuzey Kore tarafı saldırı halinde gerekeni yapacaklarını dile getirdi. Bunun bir tehdit olmadığını ancak söz konusu bir saldırı durumunda nükleer silah kullanmaktan çekinmeyeceklerini sözlerine ekledi.

Güney Kore’nin Açıklaması

Güney Kore savunma bakanının açıklamaları dikkatleri çekti. Bakan açıklamasında kuzeye karşı ön alıcı savunma, denge bozma saldırısı tedbirleri alındığına dair açıklamada bulundu.  Kuzey Kore’nin son füze denemesi üzerine bu açıklamada bulunan bakan Kuzey Kore’nin sert bir şekilde tepkisini göstermesine sebep oldu. Bakanın konu hakkında yeni açıklamalar yapması bekleniyor.

Denge Bozma Saldırısı

Yapılan saldırı hazırlığına karşı düşman tarafın dengesine bozmaya yönelik yapılan hazırlık ve saldırıla denge bozma saldırı denmektedir. Saldırıyı etkisiz hale getirmek ya da daha iyi bir saldırı planı hazırlamayı amaçlayan denge bozma saldırısının içerisinde bulunduğunu belirten Güney Kore bu açılamadan dolayı Kuzey tarafından sert tepki ile karşılaştı.

Kuzey Kore Füze Denemelerine Başladı

Kuzey Kore yakın bir tarihte yeni tip kıtalar arası balistik füze denemelerine başladı. Japonya tarafından yapılan açıklamaya göre atılan füze Güney Kore’nin 150 km batısına düşmüş. Denemesi yapılan füze Güney Kore üzerinde alçak bir irtifadan geçtiği belirtildi. Bu deneme sonucunda Kuzey Kore’ye karşı savunma hazırlığı içerisine giren Güney Kore herhangi bir saldırı durumunda kendilerini savunacaklarını belirtti.

Exit mobile version