DünyaGündemPolitika

Kuzey Kore liderinin Rusya gezisi devam ediyor

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un’un Rusya gezisi devam ediyor. Yabancı basını uzun süre meşgul eden Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in görüşeceği iddiası dikkat çekmişti. Taraflardan bir süre doğrulama gelmemişti. Geçtiğimiz günlerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un buluşmuştu.

Kuzey Kore lideri buluşmak için trenle yola çıkmıştı. Yabancı basının dikkatle takip ettiği görüşme Amur bölgesindeki Vostoçniy Uzay Üssü’nde yapıldı. Görüşme sonrası ABD ve müttefiklerinden görüşmenin takip edildiğine dair bilgiler paylaşılmıştı.

Putin’e davet gitti

Yabancı basında yer alan haberlerde Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un’un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i Kuzey Kore’ye davet ettiği açıklanırken, Rusya Devlet Başkanı’nın daveti kabul ettiği iddia edilmişti.

Uçak fabrikasına ziyaret

Rusya gezisi devam eden Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, bu kez de Rusya’nın Komsomolsk-na-Amure kentindeki uçak fabrikasını ziyaret etti. Yuri Gagarin isimli uçak fabrikasında incelemelerde bulunan Kuzey Kore liderinin, Rusya gezisinin devam etmesi bekleniyor.

Son görüşme 2019’daydı

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in son yüz yüze görüşmesi 2019 yılında Rusya’da olmuştu. İkili o zamandan beri ilk defa yüz yüze görüştü.