EkonomiGündem

KYK borçlarıyla ilgili flaş gelişme: 2 formül var! Yarından sonra belli olacak

Milyonlarca kişinin beklediği KYK borçlarıyla ilgili alınacak karar yarından sonra belli olacak. Masada 2 formül var. KYK faiziyle karşılaşan üniversite mezunlarının tepki göstermesinin ardından harekete geçildi. KYK faizleriyle ilgili yeni bir düzenleme bekleniyor. Karar, yarından sonra Kabine toplantısının ardından belli olacak. İşte masadaki 2 formül…

KYK BORCU FAİZİ SİLİNECEK Mİ?

KYK borcu olan ve faizle karşılaşan milyonlarca kişi bu haberi bekliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun çalışmasına göre, anaparaya uygulanan faiz ya silinecek ya da belli oranda indirim yapılacak. KYK borçlarına ilişkin 2 formül geliştirildi.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre; bunlardan ilkini KYK burslarında anapara üzerine eklenen faiz üzerinden yapılacak bir indirim oluşturuyor. KYK burslarında da “anapara üzerinden alınacak faiz oranına bir sınır belirlenmesi” öngörülüyor.

Bir diğer formülün ise “sıfır faiz” olduğu ileri sürülüyor. Buna göre yapılan çalışmayla öğrencilerden yalnızca anapara talep edilecek. “Öğrencilerin artan enflasyondan etkilenmemesi ve mağdur olmamaları için böyle bir düzenlemenin gelebileceği” belirtiliyor. İktidarın, KYK borçlarında “anaparadan taviz vermeyeceğinin” de altı çiziliyor.

Türkiye’de bugün 5.5 milyon öğrencinin KYK borcunun olduğu ve borcu bulunan bu öğrencilerin 400 bininin ise icralık olduğuna işaret edilirken, iktidarın icralık olan öğrencilere yönelik de “yapılandırmaya gidebileceği, af çıkabileceği” değerlendiriliyor.