Ekonomi

KYK borcu olanların borçları silinecek mi: KYK borcun tamamını ödeyene indirim var mı?

Türkiye’de üniversitelere giden öğrencilere normal öğrenimi süresince devlet tarafından verilen geri ödemeli para veriliyor. Ancak mezun olan birçok öğrenci KYK borcunu ödemekte zorlanıyor. Bu nedenle internet sayfalarında sıklıkla “KYK borcu olanların borçları silinecek mi?”, “Borcunu ödeyene faiz indirimi var mı?” gibi soruların cevapları araştırılıyor.


KYK borcu silinecek mi?

KYK borçlarının silinmesi beklenmiyor. Ancak borç ödeme vadesi henüz gelmemiş olanlar ile borç taksitlerini aksatmadan ödeyenlerin erteleme talebi esnasında Emekli Sandığı, SSK, BAĞ-KUR gibi sosyal güvenlik kuruluşu niteliğindeki başka kuruluşlarla ilişkisinin bulunmaması halinde ilgilinin talebi ile borç ödemesi, kredi alma süresinin bitiminden itibaren Yİ-ÜFE uygulanmak sureti ile ve birer yıllık sürelerle uzatılmaktadır.

Borcunu ertelemek isteyenler, borç başlangıç tarihinden bir ay önce https://www.turkiye.gov.tr/ adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile borç erteleme talebinde bulunabilirler.

Tamamını ödeyene indirim var mı?

Borcunun tamamını ödeyenlere erken ödeme indirimi uygulanır. Söz konusu indirim Yİ-ÜFE borcu üzerinden hesaplanır. Anapara üzerinden herhangi indirim söz konusu değildir.