EğitimGündemYerel Haberler

KYK burs kredi sonuçları son dakika! 2021 KYK burs kredi sonuçları beklenen açıklama geldi!

KYK burs sonuçları için heyecan giderek artıyor. KYK burs ve kredi başvurularını tamamlayan öğrenciler heyecanla sonuç açıklamasını beklemeye başladılar. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Peki, 2021 KYK burs sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanır?

KYK | burs sonuçları sorgulama! KYK sonuçları ne zaman açıklanacak? Son dakika - Güncel Haberler Milliyet

KYK burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağı son gelişmeler ile takip ediliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2021 KYK burs başvuruları 10 Kasım tarihinde tamamlandı. Başvurular 12 farklı kurumdan alınan bilgiler doğrultusunda değerlendirilecek. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, “En adil şekilde yürütmek için çalışıyoruz. Sonuçları size ulaştırmak için en kısa sürece bu süreci tamamlayacağız.” ifadesinde bulundu.

“En adil şekilde yürütmek için çalışıyoruz.”

KYK burs sonuçları henüz açıklanmadı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu Instagram hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “En adil şekilde yürütmek için çalışıyoruz. Sonuçları size ulaştırmak için en kısa sürece bu süreci tamamlayacağız.” dedi. KYK burs başvuruları 2020 yılında 28 Ekim ve 8 Kasım tarihleri aralığında alınmıştı. Değerlendirmelerin ardından başvuru sonuçları ise 7 Aralık tarihinde açıklanmıştı. Bu seneki başvurular ise 5 Kasım Cuma günü başlayıp 10 Kasım Çarşamba günü tamamlandı.

GSB e-devlet 2021 - 2022 KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak? - En Son Haberler

“Başarı durumu %40 oranında dikkate alınıyor”

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda başvuru yapan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek. Yapılacak değerlendirme sürecinde, öğrencilerin başarı durumu %40 oranında dikkate alınıyor. Yükseköğrenime ilk defa giren öğrencilerin ÖSYM tarafından hesaplanan puan türü ve puanı, ara sınıflarda ise yükseköğretime kayıt yaptırdığı tarihteki puan türü ve puanı üzerinden hesaplanıyor.

KYK burs sonuçları açıklandı mı? 2021 KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

İlk 100’e giren öğrencilere normal burs tutarının üç katı burs

Bu şartların yanında üniversite yerleştirme sınavında sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil puanında ham puan bazında ilk 100’e giren öğrencilere normal burs tutarının üç katı burs verilecek. Şehit ve gazi yakınları ile %40’ın üzerinde engeli bulunanlar, anne ve babası vefat edenler, sevgi evlerinde koruma altında ortaöğrenimlerini tamamlayanlar, Darüşşafaka lisesinde ortaöğrenimini tamamlayanlar, aktif milli sporcu öğrencileri değerlendirmeye girmeden burs almaya hak kazanabilecekler.