KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı mı? Duyuru yapıldı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından KYK burs ve kredileri ile ilgili açıklamada bulundu. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından burs ve kredi sonuçlarının ne zaman açıklanacağı üniversiteli öğrenciler tarafından merakla araştırılıyor. 19 Ekim’de KYK burs ve kredi başvurularının sona ermesi ile sonuçlar ne zaman açıklanacak? İşte detaylar

KYK BURS/KREDİ SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK burs başvuruları için değerlendirme süreci başladı. Öğrencilerin başvurular sırasında verdiği bilgiler Gençlik ve Spor bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından denetlenecek; burs ve krediye hak kazanan öğrenciler duyurulacak.

KYK burs sonuçları için tarih henüz netleşmedi. Geçen yıl Kasım ayının sonlarına doğru açıklanmıştı.

2023 KYK BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

2023 yılının Ocak ayından itibaren üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan öğrencilerin 1250 TL olarak belirlenmişti.

KYK burs/kredi sonuçları açıklandı mı? KYK burs ücreti ne kadar?
Üniversitelerin kapalı olduğu tatil dönemlerinde de Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından burs ödemesi yapılmaktadır. Burs ödemeleri Yüksek lisansta 2500 TL, doktorada 3750 TL olarak belirlenmiştir.

2023 Ocak ayında yapılan zamla 1250 TL’ye yükselen burs ücretlerinin 2024 Ocak ayında yeniden zam gelmesi bekleniyor. Henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Exit mobile version