Gündem

KYK burs ve yurt başvuru takvimi ile ilgili Bakan Mehmet Kasapoğlu’ndan açıklama geldi! Tarih belli; başvurular ve sonuçlar…

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet Kredi ve Yurt Hizmetleri Kurumu (KYK), üniversite öğrencilerinin yurt başvurularını 28 Ağustos 2022 tarihi itibariyle almayı durdurdu. Öğrenciler yurt başvuru sonuçlarını merak etmeye başlamışken, açıklama Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan geçtiğimiz gün geldi.

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN BAKAN KASAPOĞLU’NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Üç gün önce başvuruları sona eren KYK yurt başvurularına ilişkin açıklama gerçekleştiren Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, konuyla ilgili; “Çok kapsamlı bir hazırlık çalışmamız var. Üniversite öğrencileri için Gençlik ve Spor Bakanlığı 2022-2023 eğitim-öğretim yılı yurt başvuruları başladı. Öğrenciler, pazar akşamına kadar e-Devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek. Yapılan başvurular, bundan önce olduğu gibi bu süreçte de hiçbir şekilde insan eli değmeden, tamamen dijital ortamda değerlendirilecek. Öğrencilerimizin gelir, başarı ve sosyal durum kriterlerine göre yerleştirmeler otomatik olarak gerçekleştirilecek. 12 farklı kurumdan alınan, doğrulanan bilgilerle birlikte asil ve yedek öğrencilerimiz açıklanmış olacak” ifadelerini kullandı. Ancak, Bakan Kasapoğlu, açıklamasında KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihi belirtmedi.

KYK YURT ÜCRETLERİ İÇİN DE BAKANLIKTAN BİLGİ VERİLDİ

Aynı açıklamaları kapsamında öğrencilerin merak ettiği KYK yurt ücretlerinin 2022-2023 dönemindeki akıbetine ilişkin de açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Resmi olarak yurt ücretlerini eylül ayı içerisinde açıklayacağız” beyanında bulundu.

KYK BURS BAŞVURULARI İÇİN HENÜZ TARİH YOK

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun açıklamalarının ardından öğrencilerin gözleri bu kez KYKT burs başvurularına çevrildi. Ancak, Bakan Kasapoğlu’ndan burs başvurularına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. Öte yandan KYK burs başvuru tarihleri 2021 yılında 5 Kasım ile 10 Kasım 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilmişti.