Genel

KYK burs ve yurt başvuruları ne zaman başlayacak?

Üniversite tercihlerinin açıklanmasından sonra pek çok öğrenci KYK'nın burs ve yurt başvurmak için gün sayıyor. Peki başvurular ne zaman başlayacak?

YKS sonuçlarının açıklanmasından sonra öğrencilerin gözleri KYK’ya çevrildi. Üniversitede eğitimine devam eden ve bu yıl üniversite eğitimine başlayan pek çok öğrenci yurt ve burs başvuruları için tarih bekliyor.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından geçen yıl 19 – 26 Ağustos tarihleri arasında açılan yurt başvuruları için bu yıl henüz bir zaman belirtilmedi. Bu yıl içinde bulunduğumuz olağanüstü hal nedeniyle KYK tarafından açılacak yurt başvuruları için Yükseköğretim Kurulu’nun açıklayacağı akademik takvim bekleniyor. İşte detaylar…

YURT BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından yurt başvuruları her yıl Ağustos ayı içinde yapılıyordu. Fakat bu yıl içinde bulunulan koronavirüs pandemisi nedeniyle takvim üzerinde değişiklikler oldu. KYK’dan konu ile ilgili yapılan açıklamada; “Öğrenciler, yurtlara başvuru tarihi ve başvuruya ilişkin her tür bilgiye Gençlik ve Spor Bakanlığı (gsb.gov.tr) ve Genel Müdürlüğümüzün resmi internet adreslerinden (kygm.gsb.gov.tr) ulaşabilecektir. Gelişmeler Bakanlığımızın sosyal medya hesaplarından da (@gencliksporbak) takip edilebilir” ifadeleri kullanıldı.

BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK

KYK tarafından alınan burs başvuruları hakkında da bu yıl henüz net bir açıklama yapılmadı. Geçen yıl 21 Ekim saat 23.59’a kadar alınan burs başvuruları için bu yıl henüz bir tarih yok. Fakat konu ile ilgili olarak, başvuruların yine e-devlet üzerinden yapılması bekleniyor.