Gündem

KYK kredi borcu faizleri ne zaman Meclis’e gelecek? KYK faizleri ne zaman silinecek?

Enflasyondaki hızlı yükseliş sebebiyle KYK kredi borçlarında çok ciddi bir yükseliş olmuştu. Bunun üzerine harekete geçen hükümet, Kabine Toplantısı’nda aldığı karar neticesinde KYK kredi borcu olanların faizlerini sileceğini açıklamıştı. Türkiye’de yüz binlerce KYK kredisi kullanan genci yakından ilgilendiren bu haberin ardından sosyal medyadaki tartışmalar durulmadı. KYK kredi faizleri ne zaman silinecek sorusu gündemdeyken, bir de KYK borcunu faizi ile birlikte ödeyenler parasını geri alıp alamayacağını merak ediyor. KYK kredi borç faizleri Meclis’e geldi mi? KYK borcunu ödeyenler faizi geri alabilecek mi?

KYK Kredi Borcu Meclis Gündeminde

Yükseköğrenim kurumlarında eğitimine devam eden öğrencilere verilen öğrenim kredisiyle ilgili önemli gelişmeler yaşandı. KYK öğrenim kredisi borcunun geri ödemeleri, mezuniyetin ardından 2 sene geçince başlıyor. Fakat son dönemde enflasyona bağlı olarak kredi borçlarının beklenmedik şekilde artması üzerine hükümet harekete geçti ve kredi borcu faizlerini sildi. Temmuz ayındaki Kabine Toplantısı’nın ardından Başkan Recep Tayyip Erdoğan, KYK kredi faizlerinin silineceğini duyurdu.

Öğrenciler, KYK öğrenim kredisi borcunda sadece anaparanın ödemesini gerçekleştirerek borçlarını kapatacak. Bu kararla ilgili yasal düzenlemenin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. AKP kurmayları, yeni düzenleme yürürlüğe girinceye kadar borcunu ödeyemeyenler için başlatılan haciz işlemlerinin durdurulacağını açıklamıştı. KYK öğrenim kredisi borcunun faizleriyle ilgili karar henüz Meclis’e gelmedi.

KYK Kredi Faizleri Ne Zaman Silinecek?

Edinilen son bilgilere göre KYK kredi faizlerinin silinmesine yönelik çalışmalar 2022 Eylül ayında netleşecek. Düzenlemenin yeni yasama yılının başlangıcı olan Ekim ayında Meclis’e gelmesi tahmin ediliyor. Kredi faizlerinin silinmesinde 2 farklı formül üzerinde çalışmalar devam ediyor. KYK borcunu faizi ile birlikte ödeyenlerin parasını geri alıp alamayacağı konusunda net bir açıklama yapılmadı.