KYK kredi ödemeleri en son ne zaman yatar? KYK kredi ödemeleri hangi durumlarda tamamen kesilir? KYK kredilerinin geri ödemeleri nasıl yapılır?

Lisans veya önlisans eğitimi boyunca eğitim masraflarını karşılamak ve öğrencilik hayatlarını idame ettirirken ailelerin üzerinden yükü bir nebze de olmak amacı ile geliştirilmiş olan kredi ve burs ödemeleri hizmetleri, Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü tarafından hesaplara aktarılmaktadır. Her yıl açıklanan enflasyon verilerine bağlı olarak zamlanan burs ve kredi tutarları, bu yılın başı itibari ile de hesaplara güncel tutarları ile aktarılmaya başlamıştır.

KYK burs ödeme hizmeti, ailesi yeterli maddi güce sahip olmayan, aile bireylerinin ve kendisinin üzerine kayıtlı herhangi bir gayrimenkulü olmayan öğrencilere sunulmaktadır ve bu hizmetin geri ödemesi bulunmamaktadır. KYK kredi ödeme hizmeti ise kurum tarafından öğrencilere sunulan geri ödemeli bir sistemdir. Geri ödeme sistemi, okulun bitiş tarihi ile birlikte devreye girer ve mezunlardan ay ay tahsil edilir.

KYK kredi ve burs ödemelerinin ne zaman kesileceği veya hangi durumlarda kesileceği merak edilen konu başlıkları arasından yer almaktadır. Kurum, bu kapsamda oluşan soru işaretlerine ilişkin resmî açıklamalarda bulunmuştur.

Son KYK Kredi Ödemesi Ne Zaman Yapılır?

Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü tarafından öğrencilerin hesaplarına aktarılan kredi ödemelerinin son yatış tarihi merak edilmektedir. Eğitim- öğretim yılının sonlarına gelinmiş olduğu şu günlerde ilgili KYK kredi ödeme hizmetinden yararlanan öğrenciler, son ödemelerini ne zaman alacaklarını araştırmaktalardır.

KYK Müdürlüğü tarafından yapılan resmî açıklamaya göre 2021- 2022 eğitim- öğretim yılının tamamlanacağı tarih olan haziran ayı itibari ile son KYK kredi ödemeleri hesaplara aktarılacaktır. Bu açıklama, bu dönem içerisinde okuldan mezun olacak olan öğrenciler için geçerlidir. Eğitim hayatı normal seyrinde devam eden öğrenciler ise KYK kredi ödemelerini almaya devam edeceklerdir.

KYK Kredi Geri Ödeme Süreci Ne Zaman Başlar?

KYK Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre normal eğitim seyrini tamamlamış olan öğrenciler, KYK kredi ödeme sürecini kurumun resmi internet sitesinden takip etmelilerdir. Zamanında ödenmeye başlayan borç tutarlarına faiz uygulaması yapılmazken, zamanı geçen ödemeler için zam uygulaması yapılmaktadır. Bu neden ile ödeme sürecinin takip edilmesi oldukça önemlidir.

KYK Kredi Ödemesi Ne Zaman Kesilir?

KYK kredi ödemesi, şu durumlarda tamamen kesilmektedir:

Exit mobile version