Lavaboya sakın dökmeyin: 5 litre atık yağ getirene bakın ne veriliyor!

Hem çevreye hem de insan sağlığı için atık yağların geri dönüştürülmesi büyük önem taşıyor. Bu kapsamda belediyelerin bazı çalışmaları mevcut. İzmir’de ve diğer illerde bazı belediyeler 5 litre atık yağ getirene bulaşık deterjanı hediye ediyor.

Bitkisel atık yağların geri dönüşümü sürdürülebilir bir çevre için çok önemli. Bu nedenle vatandaşların kızatma yaptıktan sonra yağı lavaboya dökmemesi gerekiyor. Ancak vatandaşlar biriktirdikleri atık yağları da ne yapacaklarını bilmiyorlar. Bu kapsamda belediyelerin bazı çalışmaları mevcut.

İzmir

Buca Belediyesi, son bir yılda 4 bin 412 litre bitkisel atık yağ topladı. 5 litre ve üzeri atık yağ getiren Bucalılara bulaşık deterjanı hediye edildi. Vatandaşlar biriktirdikleri yağları bulundukları mahalle muhtarlıklarına verirken atık yağ miktarı 5 litre ve üzerinde ise “0 (232) 999 1 234” numaralı Alo Atık Hattı’nı arayarak adreslerinden de teslim edebiliyorlar.

Ereğli Belediyesi

Evlerdeki atık yağlar için, 5 litre bitkisel atık yağ getiren kişilere bulaşık deterjanı veriliyor.
Evlerindeki atık yağları değerlendirmek isteyen vatandaşlar bağlı oldukları belediyelerden konu hakkında bilgi alabilirler.

Exit mobile version