DünyaGündemHava Durumu

Lee kasırgası korkuya sebep oldu!

Şu sıralar tüm dünyada meydana gelen kasırgalar ve onu takip eden sel felaketleri sebebiyle binlerce kişi yaşamını kaybederken, çok sayıda insan yaralandı. Dünya’nın farklı kıtalarında etki gösteren çeşitli fırtınalar pek çok önemli şehirde altyapılara ve köprülere ciddi hasarlar verirken, yerleşim yerlerini de kullanılamaz hale getirdi.

ABD’de geçtiğimiz haftalarda İdalia kasırgasından etkilenmişti. İdalia kasırgası Florida eyaletini vururken, yetkililerden bölge halkına dikkatli olmaları konusunda uyarılar yapılmıştı.

Bu kez farklı bir bölge için uyarı geldi

Yetkililer bu kez de ABD’nin New England eyaleti için teyakkuza geçti. Lee kasırgasının bu hafta sonu New England kıyılarında etkisini göstermesi bekleniyor. Yetkililer bölgede kuvvetli fırtına ve su baskınlarının olmasını beklerken, bölge halkı için uyarılarda bulundu.

Dünya’nın farklı noktalarında kasırgalar sele dönüştü

Dünya’nın pek çok noktasında etkili olan fırtınalar daha sonra şiddetli yağışlara dönüştü. Şiddetli yağışlar sonrası pek çok ülkede sel yaşandı. Özellikle bu hafta Akdeniz bölgesinde etkisini gösteren Daniel fırtınası başta Libya, Yunanistan, Türkiye ve Bulgaristan olmak üzere etkisini gösterdi.

Fırtına sonucu oluşan selden en çok etkilenen ülkelerin başında Libya geliyor. Libya’daki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 5 binin üzerinde olduğu resmi kaynaklarca açıklanmıştı. Yaşanan felaket ardından çok sayıda dünya lideri Libya için taziye mesajı yayınladı.