LGBT haklarını savunan Aleyna Tilki’nin Osmancık konseri iptal edildi!

Son dönemlerde artan konser iptali açıklamalarına bir yenisi daha eklendi. Osmancık Belediyesi genç şarkıcı Aleyna Tilki’nin vereceği halk konserini iptal ettiğini açıkladı.

BİR KONSER DAHA İPTAL EDİLDİ!

Son dönemlerde birçok topluluk tarafından belirtilen fikirler ve yürütülen propagandalar kapsamında bazı konserler ve festivaller iptal edilmeye başlandı. Bu iptallere karşı kimi kurumlar sanatçıların LGBT haklarını savunmalarını sebep olarak gösterirken kimi kurumlar da halk konserlerinin ve festivallerin toplumun güvenliğini tehdit ettiğini ileri sürdü.

Geçtiğimiz haftalarda iptal edilen Zeytinli Rock Festivali’nden sonra ünlü gruplardan Zakkum için de konser iptali kararı geldi. Bu gelişmeler toplumun büyük bir kısmını rahatsız ederken bir konser iptal haberi daha geldi. Halk konseri vermeye hazırlanan Aleyna Tilki’nin konserinin iptal edildiği öğrenildi.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA GELDİ!

15- 25 Eylül tarihleri arasında Osmancık’ta düzenlenecek olan 2022 Pırlanta Pirinç Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 24 Eylül Cumartesi günü halk konseri verecek olan Aleyna Tilki’ye ilişkin açıklamada bulunan Osmancık Belediyesi, konserin iptal edildiğini açıkladı. Yayınlanan metinde şu ifadeler yer aldı: “İlçemiz kadim medeniyetleri ev sahipliği yapmış tarih ve kültür şehridir. Osmancık halkı sanata ve sanatçıya büyük değer vermektedir. Ancak şarkıcı Aleyna Tilki’nin röportajlarında ve 17.09.2022 tarihinde sosyal medyada yapmış olduğu kültürümüzle bağdaşmayan açıklamaları halkımızın nezdinde üzüntüyle karşılanmıştır. 24 Eylül Cumartesi günü düzenlenmesi planlanan konser, bugün itibari ile iptal edilmiştir.”

ALEYNA TİLKİ NE DEMİŞTİ?

Aleyna Tilki, konser sözleşmesinin iptal edilmesine sebep olan paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı: “LGBTİ+ karşıtı yürüyüş ne ya? Toplumda yarattığınız bir karması yok mu zannediyorsunuz? Duygu ve tensel dünyalarımızın protesto edilmesi doğaya aykırı! Zihniyetler çok korkunç.”

Exit mobile version