EğitimGündem

LGS nakil sonuçları açıklandı! İkinci nakil başvurusu ne zaman?

Binlerce öğrenci iyi bir liseye girmek için adeta yarıştı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih süreci için araştırmalar yapıldı. Geçtiğimiz hafta tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından, istediği okulu kazanamayan öğrenciler gözlerini nakil başvurusuna çevirdi.

LGS yerleştirme sonuçları açıklandı: Öğrencilerin yüzde 92'si tercih ettiği okullardan birine yerleşebildi - BBC News Türkçe

Merakla beklenen LGS birinci nakil sonuçları ise açıklandı. LGS kapsamında, yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçlarına “meb.gov.tr” adresinden ulaşılabiliyor. Yine de istediği okula giremeyen öğrenciler için ikinci nakil başvurusu da yapılabilecek. Nakil başvuru süreci en çok araştırılan konular arasında yerini alıyor.

MEB Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, süreçle ilgili bir açıklama yaptı ve 26 Temmuz’da açıklanan birinci yerleştirme sonuçlarına göre tercih yapan öğrencilerin yüzde 93’ünün istedikleri okula yerleştiğini belirtti. Özer, sözlerine “26 Temmuz’da açıklanan birinci yerleştirme sonuçlarına göre sınavlı okulların doluluk oranı yüzde 95 olarak gerçekleşmişti. Bu oran yerleştirmeye esas birinci nakil sonunda yüzde 98’e yükseldi. Bu artışta öğrencilerin sınavlı mesleki ve teknik Anadolu liselerine yönelimleri etkili oldu. Birinci yerleştirme sonuçlarına göre, sınavlı mesleki ve teknik Anadolu liselerinde doluluk oranı yüzde 77 iken bu oran yerleştirmeye esas birinci nakil sonunda yüzde 90’a yükseldi.” şeklinde devam etti.

Son tarih 6 Ağustos..

Esas ikinci nakil tercih başvuruları bugün itibari ile yapılabiliyor.  6 Ağustos’ta ise sona erecek, sonuçlar 9 Ağustos’ta açıklanacak. Böylece merkezi yürütülen ana yerleştirme süreci, 9 Ağustos’ta tamamlanacak.

İkinci nakil başvurusuna rağmen açıkta kalan öğrenciler endişe etmemeli. Hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 20 Ağustos’ta yerleştirme süreci tamamlanacak.