DünyaGündemHava Durumu

Libya’da sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor!

Libya’da 10 Eylül’de etkisini gösteren Daniel kasırgası ve ardından oluşan selde hayatını kaybedenlerin sayısı gittikçe artıyor. Daniel kasırgası geçtiğimiz hafta boyunca Akdeniz bölgesinde etkisini göstererek önce Yunanistan, Bulgaristan ve Türkiye’nin bazı bölgelerini etkisi altına almıştı. Kasırgadan sonra oluşan sel sebebiyle Akdeniz ülkelerinde altyapılar ve yaşam yerleri ciddi hasar alırken, çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği bilgisine yer verilmişti.

Fırtına etkisini bu kez Libya’da gösteriyor

Akdeniz bölgesinde bir süredir etkili olan fırtına bu kez ise yönünü Libya’ya çevirdi. 10 Eylül Pazar günü Libya’nın doğusunda etkisini gösteren fırtınada çok sayıda insan hayatını kaybetti. Açıklanan resmi rakamlara göre hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bin 300’e yükseldi. Uluslararası Kızılhaç Örgütü ise yaşanan felakette kayıp sayısının 10 bini geçtiğini duyurdu. Libya’da arama kurtarma çalışmalarına son hızıyla devam ediliyor.

Fırtına özellikle hangi şehirlerde etkili oldu?

Fırtına Libya’nın doğusunda etkisini gösterdi. Ancak Daniel fırtınasından en çok etkilenen şehirler; Bingazi, Merc, Suse, Derne ve Beyda olarak açıklandı.

Yas ilan edildi

Yaşanan felaket sonrası ülkede 3 günlük yas ilan edildi.