DünyaGenelGündem

Libya’daki sel felaketi için taziye mesajları gelmeye devam ediyor!

Libya’da 10 Eylül’de başlayan ve etkisini yıkıcı şekilde gösteren Daniel fırtınasını sebebiyle tüm dünyadan taziye mesajları gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden’da Libya halkı için taziye mesajları yayınlamıştı.

İngiltere kralı 3. Charles’ta Daniel fırtınasının etkili olduğu ve çok sayıda can kaybının yaşandığı Libya için taziye mesajı yayınladı. İngiltere Kralı 3. Charles tahta geçen yıl annesi Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümünün ardından çıkmıştı. Şuan 74 yaşında olan Kral Charles 1 yıldır görevini sürdürüyor.

Taziye mesajı geldi

İngiltere Kralı 3. Charles’ın taziye için yayınlanan resmi mesajında şu ifadelere yer verildi: “Eşim ve ben, Daniel Fırtınası’nın ve ardından gelen sellerin neden olduğu yıkıcı etki ve can kaybından dolayı umutsuzca üzüldük.”

Yas tutuyoruz

Kral ve Kraliçe’nin sevdiklerini kaybeden herkesle beraber yas tuttuğu ve dua ettikleri bilgisine paylaşılan mesajda yer verildi. Kral, kurtarma çalışmalarına katılan herkesi tebrik ettiğini de sözlerine ekledi.

ABD Başkanı da taziye mesajı yayınlamıştı

Dün ABD Başkanı Joe Biden’da Beyaz Saray’ın resmi internet sitesi üzerinden Libya’daki selde hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayınlamıştı. Başkan yayınlanan mesajda; ”Jill ve ben, Libya’daki yıkıcı sellerde sevdiklerini kaybeden tüm ailelere en derin başsağlığı dileklerimizi gönderiyoruz. ” ifadelerine yer vermişti.