GündemManşet

Lokanta, kafe, restoran gibi işletmeler yeniden kapanacak mı?

Türkiye’de artan corona virüsü vakaları nedeniyle yeni kısıtlama kararları açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lokanta, kafe, restoran gibi işletmelere ilişkin de açıklamalarda bulundu. Peki, lokanta, kafe, restoran gibi işletmelerde yeniden kısıtlama uygulanacak mı? İşletmeler paket servis uygulamasına geri mi dönecek? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuya ilişkin açıklamaları…

Türkiye’de kafeler ve restoran işletmeler düşük, orta ve yüksek riskli illerde 07.00-19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile müşterilerine iş yerinde hizmet vermeye başladı. Ancak artan vakalar nedeniyle yeni kısıtlamaların gelip gelmeyeceği merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lokanta, kafe, restoran gibi işletmelere ilişkin açıklama yaptı.

Yapılan açıklamalara göre, Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye’de yüzde 50 kapasite ve belirlenen kurallara uygun şekilde çalışmaya devam edecek. Ancak Ramazan ayı boyunca 81 ilde lokanta ve kafe gibi işletmelerin hizmetleri paket servisle sınırlandırılacak.

Türkiye’de corona virüsü salgınında son durum

29 Mart corona virüsü tablosuna göre bugün 225 bin 511 test yapıldı. Vaka sayısı 32 bin 404 olarak verildi. Corona virüsü hastası sayısı bin 325 olarak kaydedilirken, vefat sayısı 154 olarak bildirildi. Corona virüsü vaka tablosunda iyileşenlerin sayısı 18 bin 15 olarak açıklandı.