LPG, Doğalgaz, Elektrik! İşte Türkiye’de son yapılan zamlar!

Türkiye’de bir çok vatandaş yüksek gelen faturalardan şikayet ediyordu. Vatandaşa kötü haberler peş peşe geldi. Son bilgilere göre, LPG, doğalgaz, elektrik fiyatlarına zam uygulanacak. İşte uygulanacak olan zamlara ilişkin detaylar…

Corona virüsü pandemisi vatandaşları ekonomik olarak olumsuz etkilemişti. Ancak vatandaşlara kötü haberler peş peşe geldi. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’nin (BOTAŞ) internet sitesinde, Temmuz ayına ilişkin tarife tablosuna göre doğalgaza zam uygulandı. Buna göre, konut tüketimi için yüzde 12, sanayi tüketimi ve elektrik üretim amaçlı santrallerinin tarifesinde ise yüzde 20 artış yapıldı. Gaz dağıtım şirketlerine uyguladığı satış fiyatı, 1000 metreküp doğalgaz için 1.488 lira 9 kuruş, sanayi abonelerine uyguladığı fiyat ise 1.783 lira 35 kuruş olarak açıklandı.

LPG’ye zam

Sektör kaynaklarına göre, LPG’ye 50 ile 60 kuruş arasında zam yapılacak. Uygulanacak olan zam yarın geceden itibaren geçerli olacak. Zammın 26 kuruşu ÖTV’den düşülecek, geri kalan kısmı ise 45 kuruş olarak pompa fiyatlarına yansıtılacak.

Elektriğe zam

Elektrik fiyatlarına bugünden itibaren geçerli olmak üzere zam uygulanacak. Yüzde 15 uygulanacak zam ile 1 Temmuz itibarıyla mesken aboneleri 100 kilovatsaat elektrik enerjisi için vergi ve fonlar dahil olmak üzere 91,56 lira ödeyecek.

Exit mobile version