Lviv’de patlama sesleri! Ukrayna güne peş peşe patlamalar ile uyandı!

Ukrayna’nın batı kısmında yer alan Lviv’de, bu sabahın erken saatlerinde peş peşe şiddetli patlama sesleri duyuldu. Lviv Bölge Valisi Maksim Kozitski’nin yaptığı açıklamalara göre, sabah saatlerinde düzenlenen saldırı neticesinde 6 kişi öldü, 8 kişi ise yaralandı.

Rusya saldırmaya devam ediyor

Günün erken saatlerinde Lviv’de yaşanan patlamaların yanı sıra, Rus ordusu Ukrayna’nın Luhansk bölgesinde yer alan Kreminna şehrine de giriş yaptı. Luhansk Valisi sosyal medya hesabı üzerinden olayla ilgili açıklamalarında; Rusların bölgeye giriş yaptığını, sokaklarda çatışmaların başladığını ve artık tahliyenin imkânsız hale geldiğine yer verdi.

Lviv saldırı altında

Lviv’de yetkililer sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yapmaya devam ediyorlar. Aralarında Lviv Belediye Başkanı ve Ukrayna Devlet Başkanı Yardımcısı’nın da yer aldığı yetkililer, sabahın erken saatlerinde şehre 5 füze saldırısı yapıldığını ve bu saldırıların Lviv’in sivil altyapısını hedef aldığını duyurdu. Rus ordusunun şehre çok sayıda zırhlı araç ve tank ile girdiği ve sivillerin şehrin içinde mahsur kaldığı yapılan açıklamalar arasında yer aldı.

Kiev’e saldırılar sürüyor

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de cumartesi günü patlamalar gerçekleşmişti. Kiev Belediye Başkanı Vitaly Kliçko, Rus güçlerinin Darnitskiy semtini vurduğunu açıkladı. Telegram adlı sosyal medya plaformu üzerinden açıklamalar yapan Başkan Kliçko; sabahın erken saatlerinde Kiev yakınlarındaki Darnitskiy semtinin bombalandığını, arama ve kurtarma ekiplerinin bölgeye sevk edildiğini duyurdu. Mağdurlarla ilgili bilgiler veren Kliçko, hava saldırısı için yapılan uyarıların son derece dikkatli bir şekilde takip edilmesi gerektiğine değinirken, şehri terk eden vatandaşlarının şu an için geri dönmemelerini ve daha güvenli olarak görülen bölgelerde kalmaya devam etmelerini tavsiyeleri arasına ekledi.

Ruslar askeri tesisleri vurduklarını iddia ediyor

Ukrayna’da yükselen bomba seslerinin ardından Rus tarafı da açıklamalarda bulundu. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenko, yapılan saldırılarda askeri tesislerin hedef alındığını açıkladı. Ukrayna’nın başkenti Kiev’e yapılan saldırıların yüksek hassasiyetli hava saldırıları olduğunu açıklayan Konaşenko, hedeflerinin Kiev yakınlarında yer alan bir tank tamir fabrikası olduğunu söyledi.

 

Exit mobile version