Maaşlar 2023 Yılında Reel Olarak Yüzde -14.4 Azalacak!

Dünyaca ünlü Danışmanlık şirketi ECA tarafından yapılan son çalışmalara göre dünya geneli tüm ülkelerde 2023 yılında maaşlarda reel olarak düşüş yaşanacağını açıkladı.

ECA International, yapılan bir değerlendirme sonucunu yayınladı ve dünya genelinde ki tüm ülkelerde, maaşlarda beklenen 2023 yılı reel artışın ne kadar olacağını açıkladı. Açıklamada verilen bilgiye göre, 2023 yılının tüm çalışanlar için zorlu bir yıl olacağı işaret edildi.

Dünya geneli 68 ülke ve birçok şehirde, 360’tan fazla uluslararası şirket üzerinde yapılan çalışmalarda elde edilen bilgiler analiz edilerek birtakım açıklamalar yapıldı. Yapılan bu çalışmalarda 2023 yılında maaşlarda reel artışın ne kadar olacağının belirlendiği ifade dildi.

Söz konusu araştırma hakkında bir değerlendirme yayınlayan ECA’nın Asya Bölge Direktörü Lee Quane yapılan anket ile ilgili bir değerlendirmede bulundu.  Lee Quane “Anketimiz, 2023’te küresel olarak çalışanlar için zorlu bir yıla daha işaret ediyor. Ankete katılan ülkelerin yalnızca üçte birinin reel maaş artışı görmesi bekleniyor” dedi.

MAAŞLAR 2022 YILINDA 3.8 DÜŞTÜ

Reel olarak 2022 yılında dünya genelinde maaşların yüzde 3.8 düşeceğini bildiren ECA, 2023 yılında bu oranın daha da düşeceğini söyledi.

TÜRKİYE’DE YÜZDE 14.4 DÜŞECEK

ECA tarafından açıklanan bu listeye baktığımızda Türkiye’de 2023 yılında maaşların alım gücünün yüzde 14.4 azalacağına yer verildi.

SADECE BU ÜLKELERDE MAAŞ REEL OLARAK ARTACAK

Son açıklanan rapora göre 2023 yılında bazı ülkelerde maaşların reel olarak artacağı belirtildi. Bu ülkeler: ABD, Hindistan, Vietnam, Çin, Brezilya, Suudi Arabistan, Kamboçya, MAlezya, Taylan, Umman, Rusya.

Exit mobile version