Editörün SeçtikleriEkonomi

Maaşlara seyyanen zam müjde! Bir kez daha tarih verildi: Artık belli…

Emekliler, uzun bir zamandır bekledikleri seyyanen zam konusunda heyecanla gelişmeleri takip ediyorlar. Ancak son yapılan zam oranı olan yüzde 49.25, emeklileri pek tatmin etmedi. Bu durum emekliler arasında hayal kırıklığına yol açtığı bilinirken emeklilerin tepkisi üzerine, hükümetin emeklilere para vermeyeceği, ancak destek paketi çalışmaları yaptığı iddia edildiği gündeme geldi. Bu iddialar, emekliler arasında tedirginlik yaratmış durumda.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun’dan Açıklama

Seyyanen zam konusundaki gelişmeleri takip eden emekliler, SGK Uzmanı Özgür Erdursun’un açıklamalarını merakla bekliyorlar. Erdursun’un son açıklamaları emekliler arasında önemli bir referans noktası haline gelirken Erdursun, Youtube kanalındaki yayınında bayram ikramiyesi ve emekli aylıklarıyla ilgili önemli bilgiler paylaştı. Ancak Nisan ayına yönelik düzenlemelerle ilgili net bir açıklama yapmadı.

Temmuz Ayında Belirsizlik Devam Ediyor

Emeklilerin dikkati, Temmuz ayında yapılacak düzenlemelere çevrildiği belirtilerek asgari ücrete yönelik belirsizlik, emekliler arasında endişe yarattığı ifade edildi. Bununla beraber emekli aylıklarının asgari ücretin altında kalması, emeklilerin en önemli sorunlarından biri olarak öne çıktığı belirtilerek seçim sonrası belirsizliklerin giderilmesi ve enflasyonun açıklanmasıyla birlikte, emeklilerin gözleri Nisan ve Mayıs aylarında yapılacak aylık düzenlemelere çevrileceği ifade edildi. Bu süreç, emekliler için önemli bir belirleyici olacak. Bu konuda bir gelişme olduğunda okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.