Maaşlara yapılan zam 4 ayda eridi: Türk-İş’ten asgari ücretliler ve emekliler için açıklama geldi!

Konfederasyon Genel Merkezi’nde yönetim kurulu üyeleriyle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne ilişkin basın toplantısı düzenleyen Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay, maaşlara Ocak ayında uygulanan zammın 4 ay içinde eridiğini ifade ederek hem asgari ücretliler hem de emeklilere yönelik flaş açıklamalarda bulundu.

Gıda fiyatlarındaki artışa değinen ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Et ve Süt Kurumuna gittiğini hatırlatan Atalay, “Bir günde marketlere, işverenin, hükümetin önüne beraber gidelim. Diyelim ki bu insanlar örgütleniyor diye işten atılıyor. Sorun ne Kemal Bey’in ne Ali Bey’in ne Veli Bey’in, sorun hepimizin.” dedi.

MAAŞ ZAMLARI 4 AYDA ERİDİ

Vatandaşlar arasında bölünmüşlük olduğunu ifade eden Atalay, “3 senedir seçim konuşuyoruz. Seçimin bedelini hep beraber ödüyoruz. Dört gözle bekliyorum; seçim olsun, bu ülke için kim faydalıysa bir an evvel gelsin de şu sorunlarımıza bir çare bulalım.” dedi. Atalay diğer yandan asgari ücrete, emekli ve çalışan maaşlarına yapılan zamların eridiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Bu meseleleri yılın ortası geçmeden masaya yatırıp konuşmak lazım ve bunlara çözüm bulmak lazım. Bu meselelere kim çözüm bulacak? Sendikalar, sivil toplum örgütleri, iktidarı ve muhalefetiyle hep beraber çözüm bulacağız.” Asgari ücretin yıl ortası geçmeden tekrar değerlendirilmesi gerektiğine ilişkin ifadeleri sorulan Atalay şunları kaydetti:

“Bu asgari ücret ne zaman gündeme geldi? Asgari ücretli 1 Şubat’ta zam aldı. Aradan 1,5 ay geçtikten sonra bu konu konuşuluyor. Bakana soruyorum, ‘Haberim yok.’ diyor. Ben kime soracağım başka? Konuyu gündeme getirene soruyorum ‘Sen nereden söyledin bunu?’ diye ‘Ya olabilir diyor’. Konuşmanın hiçbir anlamı yok. Asgari ücretlinin de emeklinin de normal sözleşmelinin de aldığı zam eridi. Bunu beklemenin bir anlamı yok. Enflasyon açıklanıyor, bu açıklanan enflasyon asgari ücretliye de emekliye de çalışana da uygulansın, hemen yapılsın. Bu, ülkeyi yönetenlerin elinde.”

EMEKLİLER DE MAĞDUR

Emeklilerin, asgari ücretli kadar mağdur olduğunu belirten Atalay, “Ben bu bayramda emekliye bayram ikramiyesinde bir şey bekliyordum ama olmadı. Dün Bakan Bey’e de söyledim. Emekliye de asgari ücrete de özellikle yılın ortasında iyi bir ücret verilmesi lazım.” dedi.

Exit mobile version