DünyaTeknoloji

Macbook SE dizüstü bilgisayarı piyasaya sürülebilir!

MacBook SE’nin uygun fiyatlı bilgisayar ihtiyacı olanlara bir çözüm olacağı düşünülmekte. MacBook Pro ve MacBook Air yıllardır profesyonel iş arenasında son kullanıcının gözdesi bilgisayarlar olmuştur. Günümüzde kaliteli ve stabil iş bilgisayarı dendiği zaman ilk akla gelen cihazlar MacBook serileridir. MacBook’lar ülkemizde fiyatlarının yüksek olmasıyla da bilinmekte. Görünen o ki iPhone üreticisi, önümüzdeki yılın başlarında piyasadaki ucuz iş bilgisayarı kategorisine rakip olacak MacBook SE modelini piyasaya sürecek.

Uygun fiyatlı Apple Macbook SE’nin içeriği ne olacak ?

İddia edilen yeni seri, fiyatı düşürmek için farklı malzemeler kullanacağı öngörülmekte. Düşük sınıf malzeme içermesi nedeniyle standart bir MacBook Air ya da Pro’dan farklı kalitede olacak. Macbook Air’in eski bir modelinin de piyasaya sürülebileceği mümkün görünmekte.

Apple’ın ucuz MacBook’unun adı MacBook SE olacak mı?

Henüz duyurulmamış bu MacBook serisinin nasıl isim alacağına dair herhangi bir detay bulunmuyor. Bütçe dostu MacBook’un ne kadara mal olacağı da bilinmiyor. Apple’ın iPhone’larda yaptığı gibi özel olarak çıkartacağı bilgisayarın isminin MacBook SE olacağı düşünülmekte. Apple, genellikle öğrenciler arasında ve eğitim sektöründe popüler olan ChromeBook pazarının ortalaması olan 500 dolar civarında bir fiyatla piyasaya çıkabileceği tahmin edilmekte.

MacBook’un Tarihi

Apple firması MacBook serilerini 2006 yılında piyasaya çıkartmıştır. Yenilikçi tasarımlarıyla piyasaya hakim olan MacBook serileri MacOS işletim sistemi kullanmakta. MacOS işletim sistemi güvenlik zaafiyetlerinin az olması ile de bilinmekte. WWDC 2020 etkinliğine kadar MacBook serilerinde intel çiplerini kullanan Apple, 2020’de devrim niteliğinde bir işlemci çıkartarak M serisi çiplerini piyasaya sürdü. MacBook SE işlemcisi olarakta M1 çiplerinin kullanılacağı düşünülmekte.

Apple, M serisi işlemciler ile birlikte, son kullanıcının profesyonel alandaki ihtiyaçlarını kolaylaştırmakta. Günümüzde de hala M serisi işlemcili yeni modeller çıkartmakta.

İlk SE modeli ne zaman çıktı ?

Apple ilk SE modelini 26 Mart 2016 yılında çıkarttı. SE modeli ilk olarak iPhone 6S’in özelliklerini bünyesinde barındıran iPhone 6SE modeli için çıkartıldı. Kasası çok sevilen iPhone 5S ile aynı olmasına karşın özellik bakımından iPhone 6S modeline denk bir güce sahipti. Bu nedenle de MacBook SE modeli çıkartıldığında eski MacBook Air kasalarında fakat güncel M1 çiplerine sahip bir güçte olabilir.