Maddi Desteğe İhtiyaç Duyanlar! İzmir Büyükşehir Belediyesi Ücretsiz Kış Yardımı Yapıyor!

Maddi desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlar için maddi destek yardımları açıklanmaya devam ediyor. Bilindiği üzere özellikle kış ayları vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Soğuk kış aylarında giysi, yakacak ve yiyecek parası maddi imkanı kısıtlı olan aileleri endişelendiriyor. Bunu bilen İzmir Büyükşehir Belediyesi kolları sıvadı. Vatandaşa gıda paketi, yakacak yardımı, ısıtıcı, temizlik malzemeleri gibi önemli ihtiyaçları ücretsiz dağıttığı kış yardımını vatandaşa sundu. İşte detaylar…

Kış Yardımı Vatandaşı Sevindirdi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; “Kara Kış Destek Paketi”nde nakdi yardım, temel gıda talebi, giysi yardımı, yakacak, eşya, bebek bezi ve mama olmak üzere 6 seçenek bulunuyor. Yardım talep eden yurttaşlar bizizmir.com üzerinden başvuru yapabiliyor. Kara Kış Destek Başvuru Formu’nda yardım konularından birini veya daha fazlasını seçebiliyor. Böylece yurttaşların destek alması tek bir seçenekle sınırlandırılmıyor.

Ayrıca yine resmi verilere göre; Kasım ayının başından bugüne Kara Kış Desteği kapsamında 17 bin 630 haneye gıda paketi dağıttı, 5 bin 815 haneye 8 milyon 488 bin liralık nakdi destek sağlandı. 804 adet hijyen paketi, 406 paket bebek bezi, 7 bin 366 adet battaniye ve yorgan, 99 adet soba, 648 adet elektrikli ısıtıcı, 400 çuval yakacak dağıtımı da yapıldı. Üçyol’da hizmet veren Bizİzmir Giysi Noktası ve Giyim Otobüsü üzerinden 704 haneye 31 bin 766 parça giysi, çocuklara ise 269 adet oyuncak verildi.” ifadelerine yer verildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer resmi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada ; ” Karakış destek hattımıza her gün binlerce başvuru geliyor. 45 gün içinde 22 bin aileye nakdi ve gıda yardımı yaptık. Derinleşip yaygınlaşan yoksulluğa seyirci kalmayacağız. Tüm gücümüzle vatandaşlarımızın yanlarında olacağız.” ifadelerini kullandı. Başvurmak isteyen vatandaşlar https://www.bizizmir.com/tr/karakisdestegi/38/83 sitesinden başvuruda bulunabilir.

Exit mobile version