Maddi Desteğe İhtiyacı Olan Çocuklu Aileler! Bugün Son Gün!

Maddi sıkıntı çeken binlerce vatandaş devlet desteklerinden yararlanmaya devam ediyor. Devlet, desteğe ihtiyaç duyanlar için birçok konuda destek ödemeleri sağlıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyacı olan çocuklu aileler için her ay sağlanan destek ödemesi devam ediyor Sosyal ve Ekonomik Destek adıyla bilinen SED ödemesi 2022 yılında ilk kez ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. SED ödemeleri için bugün son gün. İşte detaylar…

Bakan Yanık Duyurmuştu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yeni yılın ilk SED ödemeleri için duyuruda bulundu. Her ayın 15’ine kadar tamamlanan destek ödemeleri bu ayda 15 Ocak bugüne kadar vatandaşın eline ulaştı. Dar gelirli ve çocuklu ailelere, çocukları için yapılan SED yardımı 2022 yılı itibariyle 1.611 TL olarak yatırılmaya başladı. En fazla 2 defa yapılan SED ödemesi için Bakan Yanık;

“SED hizmetimiz ile ihtiyaç sahibi ailelerimizin aile bütünlüğünü korumayı hedefliyoruz. Ekonomik nedenlerle çocuklarımızın ailelerinden uzaklaşmalarının, farklı ortamlarda büyümelerinin önüne geçerek onların kendi aileleriyle bir arada, sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini önemsiyoruz. SED ile ihtiyaç sahibi aileler, çocuklarının başta eğitim olmak üzere diğer ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Aynı zamanda çocuklarımıza sosyal ve kültürel faaliyetlere katılma imkanı da sağlıyoruz. SED miktarı, her yıl ocak ve temmuz aylarında yeniden belirleniyor. İhtiyaç sahibi ailelerimizin çocukları için ödediğimiz ortalama SED miktarını bu ay 1.259 liradan 1.611 liraya yükselttik. Ocak ayında ailelerin hesabına toplam 234 milyon 666 bin lira yatıracağız” ifadelerini kullanmıştı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yayınlanan açıklamada SED ödemelerinden kimlerin yararlanabileceği sorusuna şu şekilde cevap verildi;

-Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

-Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

-Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

-Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları.

 

Exit mobile version