Ekonomi

Maddi durumu ev geçindirmek için yeterli olmayanlara kira, doğalgaz ve elektrik yardımı yapılacak! T.C. kimlik numaranız ile başvurun nakit yardımlarını kaçırmayın!

Ekonomik ve siyasi gelişmeler ışığında giderek zamlanan gündelik hayat hizmetleri, ev geçindirmek için çaba sarf eden vatandaşların bütçelerini direkt olarak etkiledi. Döviz kurlarının ani yükselişine ve diğer hesaplama faktörlerine bağlı olarak hızla değişiklik gösteren enerji ve kira fiyatları, vatandaşların geçim derdine düşmelerine sebep oldu. Bu noktada geçinmekte zorlanan vatandaşların yardımına, sosyal devlet olmanın yükümlülüklerini yerine getirmeye çalışan devlet kurumları yetişti.

Uzun yıllardır ülke sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahipleri için çeşitli sosyal yardım modelleri geliştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni dönemde de bu modellerini fiyat güncellemesi yaparak vatandaşlara ileteceğini açıkladı. Bakanlık yardımları, evini geçindirmek için desteğe ihtiyacı olan ihtiyaç sahipleri tarafından sorgulanmaya devam ediyor.

Elektrik Yardımı 2022

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilen sosyal yardım modellerinden biri olan elektrik yardımı, faturalarını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Bakanlık, hane içi kişi sayısına göre belirlediği yardım tutarlarını şu şekilde duyurdu:

  • 1-2 kişilik aileler: 103 TL
  • 3 kişilik aileler: 137,33 TL
  • 4 kişilik aileler: 171,67 TL
  • 5 kişilik aileler: 206 TL

Doğalgaz Yardımı 2022

Bakanlığın sene başında müjdelediği yeni yardım modellerinden biri olan doğalgaz yardımı, 450- 1.150 TL aralığında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Kişinin yaşadığı bölgenin iklim şartlarına göre belirlenen yardım miktarı, senede iki kere hesaplara aktarılıyor.

Kira Yardımı 2022

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan sosyal yardım modellerinden biri olan kira yardımının tutarı, ihtiyaç sahibinin yaşadığı bölgede ki emlak fiyatlarına göre belirleniyor. Bu yardım, ihtiyaç sahibi vatandaşların ilgili durumu devam ettiği sürece devlet tarafından finanse edilmeye devam ediliyor.