Mahkeme 52 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşmasında Osman Kavala için kararını verdi

Mahkeme heyeti Gezi Parkı ve ÇArşı davasının birleştirilmesinin ardından 52 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşmasında Çarşı davasının dosyasının yeniden ayrılmasına karar verdi. Öte yandan mahkeme heyeti, Osman Kavala’nın ise tutukluluk halinin devamına karar verdi. Osman Kavala mahkemede yer almazken, eşi Ayşe Buğra ise mahkemede izleyici olarak yer aldı.

Duruşmayı CHP ve HDP Milletvekilleri Takip Etti

Sözcü’nün haberine göre İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya aralarında Can Atalay, Ayşe Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman ve Çiğdem Mater’in yer aldığı bazı tutuksuz sanıklar katıldı. Osman Kavala duruşmaya katılmazken, Kavala’nın eşi Ayşe Buğra duruşmaya izleyici olarak katıldı. Ayrıca duruşmayı CHP Milletvekili Mahmut Tanal ile birlikte HDP Milletvekilleri Hüda Kaya ve Züleyha Gülüm de takip etti.

Mater: Bu Bile Suçlamanın Ne Kadar Mantıksız Olduğunu Gösteriyor

Duruşmada savunmasını sunan sanık Çiğdem Mater, savunmasında “2020 Şubat ayında Silivri’de yapılan yargılamalarda beraat ettim ve şimdi yine bir yıl geçmeden yeniden karşınızdayım. İddianame kes kopyaladan ibaret. Hakkımızda ağırlaştırılmış müebbet istenen bir davada, biraz daha özen gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sinemacı olarak, film çekmek suretiyle hükümeti yıkmakla suçlanıyorum. Bu bile suçlamanın ne kadar mantıksız olduğunu gösteriyor.” ifadelerine yer verdi.

Mater savunmasının devamında ise “2013 yılında başlayan protestolarda parkın park olarak kalması düşüncesiyle protestolara katıldım. Ayrıca sinemacı olarak gözlemci olarak da katıldım. Gezi ile ilgili hiçbir film yapmadım. Film de yapabilirdim, film yapmak suç değildir. Tüm suçlamaları reddediyorum, beraatimi istiyorum” ifadelerine yer verdi.

Çarşı Sanıkları Avukatları Davanın Ayrılmasını Talep Etti

Duruşmada söz alan Çarşı sanıkları avukatları, müvekkilleri hakkındaki dosyanın ana dosyadan ayrılmasını talep etti. Sanık Osman Kavala’nın avukatları da birleştirme kararının kaldırılmasını talep ederek müvekkilin tahliyesini talep etti. Duruşmanın savcısı Çarşı davasının ana dosyadan ayrılmasını ve Osman Kavala’nın da tutukluluğunun devam etmesini talep etti.

Osman Kavala’nın Tutukluluğunun Devamına Karar Verildi

Osman Kavala’nın avukatı Köksal Bayraktar, duruşmada mütalaayı eleştirdi. Bayraktar “Bu kadar klişeleşmiş ve önyargılı bir mütalaa olamaz. Müvekkilin tutukluluk halinin devamını hangi gerekçelere dayanarak istediğini söylemiyor savcı. ‘Ölçülü’ diyor ama neden ölçülü, belli değil. Bunların gerekçelendirilmesi lazım” dedi.

Exit mobile version