Mahkemeden ilginç karar: Duş almayan koca yarım milyon tazminat ödeyecek

Ankara’da bir kadın, eşi tarafından duş almamak ve kişisel temizliğine dikkat etmemek gerekçesiyle boşanma davası açtı. Mahkeme, bu olayda ilginç bir karara imza attı.

Ankara’da yaşayan A.Y., eşi C.Y.’nin duş almamayı ve kişisel temizliğine dikkat etmemeyi alışkanlık haline getirmesini gerekçe göstererek boşanma davası açtı.

Mahkemede A.Y., eşinin bu alışkanlıklarını tanık beyanlarıyla kanıtladı. Ortak arkadaşları ve eşinin iş arkadaşları da mahkemeye gelerek davanın lehine ifadeler verdi. Eşinin ter koktuğunu ve aynı kıyafetleri 5 gün üst üste giydiğini ifade ettiler.

500 lira tazminat ödeyecek

Mahkeme, C.Y.’yi tam kusurlu bularak boşanmalarına karar verdi ve A.Y.’ye 500 bin TL tazminat ödenmesine hükmetti. Bu karar daha sonra Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onaylandı ve Yargıtay tarafından kesinleştirildi.

Avukattan açıklama

A.Y.’nin avukatı Senem Yılmazel, davayla ilgili olarak, “Bizim talebimiz maddi manevi tazminat talepli bir boşanma davasıydı. 500 bin lira da müvekkilime tazminat ödenmesine karar verdi. Bu karar üst mahkemelere gitti. İlk önce Bölge Adliye Mahkemesi’nden geçti. Daha sonra da Yargıtay kararıyla kesinleşti” şeklinde açıklamada bulundu.

Avukat Yılmazel, insan ilişkilerinde özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bu duruma eş değil kimse katlanmaz. İnsan ilişkilerinde hepimiz özen göstermeliyiz.” dedi.

 

Exit mobile version