Makineye kirli çamaşır atacaklar: Bu tuşa basarsanız daha az fatura ödersiniz!

Birçok aile haftanın birkaç günü makineye çamaşır atıyor. Yüksek gelen faturalardan şikayet edenlerin ise çamaşır yıkarken bazı hususlara dikkat etmesi gerekiyor. Yeni nesil birçok makinede ise tasarruf etmek için bir tuşa basmak yeterli.

Yüksek gelen elektrik ve su faturalarından şikayetçi vatandaşlar tasarruf etmenin yollarını arıyor. Oysa ki çamaşır yıkarken bile tasarruf etmek mümkün.

Çamaşır yıkarken tasarruf etmenin yolları:

Eko programını kullanmak

Çamaşır yıkarken ECO programı kullanıldığında tasarruf sağlanabilir. Eco tuşu bir tasarruf programıdır. Diğer programlara göre daha uzun sürede çamaşır yıkanan eco da su ısısı 40 dereceyi geçmez. Ayrıca programda devir hızları düşüktür. Zamanı olan vatandaşlar eco programını kullanarak daha az fatura ödemesi yapabilirler.

Çamaşırları biriktirmek

Kirli sepetini dolmadan boşaltmamak gerekiyor. Makinenin kapasitesi kadar çamaşır biriktirdiğinizde daha az çamaşır makinesi çalıştırırsınız. Bu da faturaya tasarruf olarak yansıyacaktır.

Düşük ısıda çamaşır yıkayın

Çamaşırları ne kadar düşük ısıda yıkarsanız cebinize o kadar fazla para kalır. Özellikle çok kirli olmayan çamaşırların düşük ısıda yıkaması yapılarak tasarruf sağlanabilir

Exit mobile version