Gündem

Malatya’daki depremle ilgili flaş açıklama: Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman ve Kilis’te hissedilmişti!

Malatya’da peş peşe meydana gelen depremler paniğe neden oldu. AFAD’ın verilerine göre, Malatya’da 5.2 ve 4.7 büyüklüğünde art arda deprem oldu. Deprem, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman ve Kilis’te de hissedildi. Prof. Dr. Naci Görür, yaşanan depremlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

PEŞ PEŞE KORKUTAN DEPREM

Malatya’nın Battalgazi ilçesi merkezli 3 dakika arayla yaşanan 2 deprem kentte ve depremin hissedildiği illerde paniğe neden oldu. Battalgazi’de 17.46’da 5,2, 17.49’da 4,7 büyüklüğünde kaydedilen depremler, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman ve Kilis’te de hissedildi.

‘6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ARTÇISI’

“Bu depremleri 6 Şubat depremlerinin artçısı olarak kabul edebiliriz” diyen Görür şunları belirtti:

“Arkadaşlar, bugün Malatya ve Adıyaman’da kısa aralıkla 2 deprem oldu. İlki 5,3 ikincisi 4,5. Tahminim biri diğerinin artçısı. Her iki deprem de birbirine yakın ama lokasyon itibariyle biri Adıyaman, diğeri Malatya sınırında (Geçitli ve Uluköy). Ama esasında ikisi de aynı yer demektir. AFAD’ın Battalgazi olarak verdiği yerlerin doğru olmadığı kanaatindeyim. Bu depremlerin 6 Şubat depremlerinin artçısı olarak kabul edebiliriz. Sevgiyle.”